ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика12/02/2018

ВУЧИЋ И КИТАРОВИЋЕВА ПОСЈЕТИЛИ МИТРОПОЛИЈУ

 

ЗАГРЕБ, 12. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић је заједно са хрватским предсједником Колиндом Грабар Китаровић посјетио Митрополију загребачко-љубљанску у Загребу, гдје их је дочекао митрополит Порфирије.

 

Митрополит Порфирије је оцијенио да позив Китаровићеве предсједнику Србије да посјети Хрватску, као и Вучићев храбар корак да дође, представља позив на разумијевање и на мир.

"Морам да кажем из свог дубоког личног искуства, а обишао сам многе домове, да је основни утисак да је наш народ уплашен и да живи у некој врсти апатије и самозатворености и некој врсти одустајања од себе", рекао је митрополит Порфирије.

Митрополит је истакао да Вучићев долазак, као и позив Китаровићеве да предсједник Србије посјети Хрватску, представља охрабрење за Србе.

"Стога вам захваљујем на томе и што вас видимо заједно овде, ако Бог да и у Србији. Нека вас Господ благослови и да добро здравље", рекао је владика Порфирије.

Митрополит загребачко-љубљански показао је гостима слике визанијског цара Василија Македонца и Рудолфа Другог, угарског краља, који су, како је рекао, дали привилегије и Србима и Хрватима.

"На слици су сложени и српски и хрватски грб и два војника - један Србин, а други Хрват. Упућени смо међусобно једни на друге", рекао је митрополит загребачко-љубљански и додао да су, нажалост, времена била таква да су се два народа удаљили.