ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/02/2018

ПОЧЕЛА АКЦИЈА "ПОКЛОНИ КЊИГУ - ОБОГАТИ ШКОЛСКУ БИБЛИОТЕКУ"

 

КОТОР ВАРОШ, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Котор Варошу је поводом 14. фебруара - Међународног дана поклањања књига, почела акција "Поклони књигу - обогати школску библиотеку", коју организује Народна библиотека.

 

Према ријечима директора которварошке Народне библиотеке Бојане Васић акција је почела јуче и трајаће до 28. фебруара, а сви који желе да помогну рад школских библиотека могу донијети нову или кориштену књигу у просторије библиотеке.

"С обзиром да је ријеч о школским библиотекама, било би добро да што више прикупљених књига буде примјерено потребама ученика" истакла је Васићева.

Након завршетка акције све прикупљене књиге биће подијељене школским библиотекама на подручју општине Котор Варош, које имају проблем са недостатком књижног фонда, посебно лектира.

"Већина школа има проблем са недостатком лектира, посебно од 2012. године када је промијењен наставни план и програм за српски језик. Из тог разлога ученици копирају наслове како би их стигли прочитати", рекла је Васићева и додала да ће ова акција постати традиционална.