ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/02/2018

УСКОРО ПОЧЕТАК ИЗГРАДЊЕ ЗГРАДЕ СА 20 СТАНОВА

 

ВЛАСЕНИЦА, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министарство за избјегла и расељена лица Републике Српске финансираће изградњу зграде са 20 станова за расељена лица у општини Власеница, вриједну 1.014.000 КМ, рекао је данас начелник те општине Мирослав Краљевић.

 

Након договора са представницима ресорног министарства и бањалучке фирме "Тектон", која је на спроведеном тендеру одабрана за извођача радова, Краљевић је новинарима рекао да је ово велики корак у рјешавању питања смјештаја ове популације.

Он је напоменуо да тренутно у општини Власеница има око 470 породица из категорије расељених, интерно расељених лица и повратника, којима је потребно ријешити стамбено питање.

"Велики је то проблем за општину, која није довољно економски јака да га сама ријеши и зато смо захвални ресорном министарству и Влади Републике Српске што су се укључили у његово рјешавање", рекао је Краљевић.

Зграда ће бити изграђана у насељу "Топлик", а радови ће почети чим то дозволи временски услови, рекао је Краљевић, додајући да је обавеза општине, као суинвеститора, да изгради приступни пут, те обезбиједи прикључке за воду, канализацију и електромрежу.

Представници Министарства и фирме "Тектон" нису давали изјаве новинарима.