ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво13/02/2018

РАЗЛИЧИТО ВИЂЕЊЕ ОНОГА ШТО СЕ ДЕШАВАЛО 1995. ГОДИНЕ

 

БЕОГРАД, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас у Вргин Мосту да Хрвати очигледно не разумију да је њихово и српско виђење онога што се дешавало 1995. године потпуно различито и да, док Хрвати хвале "Олују" и празнују је, она је за Србе дан туге.

 

"То је све што имам да вам кажем о том питању и то је код свих Срба случај и код Срба који живе овде и код оних који живе у Београду, а да ли је то разлог да не разговарамо или ће то бити разлог да ме још са мало више мржње погледате? За мене је то разлог да причамо о будућности мало више него о прошлости", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је поручио да је потребно у све разговоре унијети мање емоција и разговарати о рационалном животу јер од тога, како је рекао, зависе судбине људи и у Хрватској и у Србији, БиХ, Македонији и нагласио да Србија и он лично неће допустити да их било ко понижава повлачењем неких тема из прошлости.

"Да ли сам ја Вас питао ко је запалио моје куће у Бугојну? А, Ви мени спочитавате неке приче о Великој Србији од прије 23 године. Ни у једном моменту ту нисам споменуо Велику Србију, али Вама је циљ да понизите председника Србије", рекао је Вучић.

Предсједник Србије је претходно, по окончању састанка са мјештанима Вргин Моста, поручио да је интерес Србије да Срби у Хрватској живе на својим огњиштима и да ће им Београд помоћи у томе онолико колико може, прије свега паметном, одговорном и озбиљном политиком.

"Увек ћете имати подршку у Србији - у својој матици и у српском народу. Ви сте лојални грађани Хрватске, а ми ћемо се трудити да озбиљном и одговорном политиком ниједног секунда не доведемо вашу позицију у питање", рекао је Вучић.

Он је додао да жели да Срби у Хрватској знају да људи у Србији брину о њима, да их воле и поштују.

"То не морам да вам говорим... Ја мислим да је то нешто што је природно и нормално као што је нормално да волите чланове своје породице, тако је нормално да волите свој народ", поручио је Вучић.

Он је нагласио да су приоритети Србије мир, сарадња и будућност, "и ма колико да га у Хрватској називали бахатим четником", он остаје при томе.

"Само оно што смо ми спремни да пружимо другима, само оно што смо ми спремни да пружимо Хрватима, то и ништа више, тражимо за вас Србе, за нас Србе. Мислим да је то нешто природно и не само нешто на што имамо право, већ да је то природно и нормално", рекао је Вучић.