ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/02/2018

ДОДИК: СРБИЈА - НАЈВАЖНИЈА ЗЕМЉА У РЕГИОНУ ЗА СТАБИЛИЗАЦИЈУ И МИР

 

БАЊАЛУКА, 13. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас у Бањалуци да је Србија најважнија земља у региону за стабилизацију и мир.

 

"Србија обиљежава Дан државности, дан када је добила први демократски устав, који је обиљежио у то вријеме Европу, правничку мисао и уређење земље. Србија је наша матица и наравно да је то на наки начин и наш празник", нагласио је Додик на свечаном пријему који је Генерални конзулат Србије организовао поводом обиљежавања Сретења - Дана државности Србије.

Додик је пожелио све најбоље свим грађанима Србије гдје год да живе.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да Србија и Српска обиљежавају заједничке празнике, од којих је један и Сретење - Дан државности Србије, када је донесен први устав.

"Ово је прилика да се пошаље порука да је српски народ јединствен", истакао је Чубриловић и изразио наду да ће српски народ са обје стране Дрине и убудуће заједнички обиљежавати празнике.

Чубриловић је изразио и задовољство што је генерални конзул Србије Владимир Николић организовао пријем за представнике привредног, политичког и друштвеног живота Српске и за све који желе да Србија и Српске што боље сарађују.

Николић је рекао да је у години када се обиљежава Дан државности Србије у Бањалуци општа оцјена да односи Српске и Србије никада нису били бољи, те нагласио да је велики допринос томе дао Генерални конзулат Србије у Бањалуци.

Он је изразио задовољство што је домаћин вечерашњег пријема у Бањалуци и пожелио срећан празник свим државаљанима Србије.

Пријему су присуствовали и министри у Влади Српске, представници политичких партија, те остали гости из привредног и друштвеног живота Српске.