ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/02/2018

ОСТОЈИЋ: РАДИКАЛИЗАЦИЈА У БиХ НИКОМЕ НЕ ДОНОСИ ДОБРО

 

БИЈЕЉИНА, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Јачање радикалног ислама у БиХ је очигледно и надлежни тај проблем треба да рјешавају, изјавио је данас Срни секретар Градске борачке организације Бијељине Радан Остојић.

 

Након обиљежавања Дана бораца на централном градском тргу, он је најавио да ће Борачка организација Републике Српске /БОРС/ наставити да указује на овај проблем и да намеће питање његовог рјешавања у институцијама система.

"Радикализација друштва и поновно позивање на рат никоме неће донијети добро, треба да се окренемо економији и стварању услова да људи живе боље у БиХ", оцијенио је Остојић.

Коментаришући изјаву министра безбједности БиХ Драгана Мектића о наводном геноциду у Сребреници, Остојић је поновио јасан став БОРС-а да се у Сребреници, нажалост, догодио ратни злочин.

"Није се десио геноцид у Сребреници, то је истина коју никакве и ничије другачије изјаве не могу да промијене", истакао је Остојић.

У изборној години, он је у име 30.000 демобилисаних бораца у бијељинској регији поручио политичарима да морају много више да поведу рачуна о овој популацији која је најзаслужнија за постојање Републике Српске.

"Међу борачком популацијом остала је најугроженија категорија демобилисаних бораца и ратних војних инвалида од пете до десете категорије, а неопходна је и даља подршка друштва за запошљавање дјеце погинулих бораца", рекао је Остојић.

Према његовим ријечима, за слободну Републику Српску у Семберији је погинуло више од 900 бораца.

Поводом Дана бораца Републике Српске, вијенце на централни споменик ослободиоцима у Бијељини положиле су делегације Градске управе, Градске борачке организације, представници дјеце погинулих бораца и делегације Трећег пјешадијског Република Српска пука и Министарства унутрашњих послова Српске.