ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија14/02/2018

ПЛАН УТРОШКА СРЕДСТАВА МИНИСТАРСТВА ПОРОДИЦЕ

 

БАЊАЛУКА, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Влада Републике Српске данас је у Бањалуци дала сагласност Министарству породице, омладине и спорта на план утрошка средстава за 2017. годину у износу од 1.601.593 КМ.

 

Средства ће бити распоређена за субвенцију каматне стопе за стамбено кредитирање младих и младих брачних парова у износу од 2.166 КМ и текуће грантове непрофитним удружењима и организацијама за афирмацију породице у износу од 43.478 КМ, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

За текуће грантове за реализацију програма дефинисаних Омладинском политиком Републике Српске и пројеката за унапређење и развој омладинског организовања биће издвојено 336.528 KM, текуће грантове јавним установама и установама образовања за реализацију омладинских пројеката 49.219 КМ, док ће за текуће грантове младима и омладинским организацијама у руралним срединама бити издвојено 37.049 КМ.

Средства ће бити распоређена за текуће грантови за пројекте подршке међународне сарадње и мобилности младих у износу од 64.139 КМ, текуће грантове за подршку активностима и пројектима за унапређење и развој волонтирања у износу од 55.788 КМ, текуће грантове спортским организацијама у износу од 537.301 КМ, текући грант за пројекат Мале олимпијске игре у износу од 36.840 КМ, текуће грантове спортским организацијама лица са инвалидитетом у Републици Српској у износу од 45.440 КМ.

За финансирање пројеката и програма у складу са Законом о играма на срећу биће издвојено 181.300 КМ, текуће грантове за финансирање спортских клубова и спортских манифестација у Брчко дистрикт 76.181 КМ, текуће грантове врхунским и перспективним спортистима у Републици Српској 2.600 КМ, капиталне грантове младима и омладинским организацијама у руралним срединама 43.559 КМ, те капиталне грантове непрофитним организацијама за изградњу, реконструкцију и санацију спортских објеката у износу од 90.000 КМ.

Влада Републике Српске усвојила је информацију о одржаном другом састанку Посебне групе за реформу јавне управе између ЕУ и БиХ и о спровођењу мјера и активности за реализацију препорука из Акционог плана Републике Српске са првог састанка Посебне групе за реформу јавне управе између ЕУ и БиХ.

Задужују се републички органи управе, чији су представници именовани рјешењем Владе Републике Српске од 19. фебруара 2016. године, да приступе реализацији мјера и активности из Акционог плана, које до сада нису завршене, те да о томе извјештавају Министарство за економске односе и регионалну сарадњу.

У саопштењу се наводи да се задужују службеници да припреме додатне информације и документа затражена на другом састанку Посебне групе за реформу јавне управе између ЕУ и БиХ, и да, их посредством Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, доставе Европској комисији.

Задужују се институције да у року 20 дана од добијања препорука Европске комисије са другог састанка Посебне групе за реформу јавне управе између ЕУ и БиХ, а у сарадњи са Министарством за економске односе и регионалну сарадњу, израде и Влади Републике Српске доставе на разматрање и усвајање Приједлог акционог плана Српске за реализацију препорука Европске комисије са састанака Посебне групе за реформу јавне управе између ЕУ и БиХ.

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу задужује се да, у својству републичког координатора процеса европских интеграција, о реализацији акционог плана информише Владу Републике Српске.

Влада Републике Српске усвојила је извјештај о реализацији програма рада и финансијског плана Агенције за мирно рјешавање радних спорова за 2017. годину и програм рада и финансијски план установе за ову годину.