ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/02/2018

ПОТВРЂЕН САСТАНАК МИНИСТАРА БиХ, ХРВАТСКЕ И ТУРСКЕ У МОСТАРУ

 

САРАЈЕВО, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак на састанку са министром иностраних послова Турске Мевлутом Чавушоглуом у Кувајту потврдио је одржавање министарске трилатерале БиХ-Хрватска-Tурска у Мостару, 28. фебруара.

 

Главна тема састанка у Мостару биће јачање економске сарадње и припрема предсједничке трилатерале, која је такође планирана у овој години, саопштено је данас из Министарства иностраних послова БиХ.

Чавушоглу је пренио Црнатку задовољство Турске недавно одржаним састанком предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана и Србије Александра Вучића, те члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића и поновио да је Tурска спремна да подржи оба правца пута Сарајево-Београд, како је дефинисано на састанку.

Црнадак је у Кувајту, гдје учествује на састанку Глобалне коалиције за борбу против "Исламске државе", разговарао и са министрима иностраних послова Грузије Михаилом Јанелидзеом и Мађарске Петером Сијартом.

Током састанка са грузијским министром доминирала је тема његове посјете БиХ која је планирана за март, док је на састанку са мађарским колегом још једном потврђено учешће Сијарта на међународној министарској конференцији посвећеној европским интеграцијама која ће бити одржана крајем фебруара у Бањалуци.