ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/02/2018

ОПРЕДИЈЕЉЕНОСТ ЗА РЕФОРМСКЕ ЗАКОНЕ

 

БАЊАЛУКА, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио да Српска у овој фази нема отворених питања када је ријеч о испуњавању преузетих обавеза из европске агенде и да је Српска у потпуности испунила своје обавезе.

 

Чубриловић је амбасадору Француске у БиХ Гијому Русону рекао да парламент несметано функционише у складу са Уставом, законом и основним начелима демократије, те да је опредијељен за доношење реформских закона, неопходних на путу европских интеграција.

Они су размијенили мишљења о обавезама које стоје пред БиХ у вези европских интеграција, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Говорећи о предстојећим општим изборима, Чубриловић је истакао да сваки народ има право да изабере своје представнике у заједничке органе и институције и да рјешење питања изборног закона не зависи од Републике Српске.

Чубриловић и Русон размијенили су мишљења и о осталим актуелним политичким питањима у Српској и БиХ, с посебним освртом на "Берлински процес" и односе у региону, за које је констатовано да се, упркос повременим застојима, крећу у позитивном правцу.