ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво14/02/2018

ПОТРЕБНО ИСТРАЖИТИ И ПРОНАЋИ СВЕ НЕСТАЛЕ У БиХ

 

БАЊАЛУКА, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић указао је данас на проблеме у тражењу несталих лица српске националности након што је 2008. године почео са радом Институт за нестала лица БиХ, чијим радом су незадовољна скоро сва удружења из Републике Српске која се баве тражењем несталих.

 

Чубриловић је у разговору са шефом делегације Међународног комитета Црвеног крста у БиХ Жељком Филиповићем истакао да је потребно истражити и пронаћи све нестале у БиХ, без обзира на њихову вјерску и националну припадност, да би њихове породице коначно добиле одговор шта се десило са онима који се и даље воде као настали.

На састанку у Бањалуци Чубриловић и Филиповић разговарали су о раду и значају Црвеног крста, сарадњи са локалним организацијама црвеног крста, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

На састанку је договорено да се у марту или априлу за посланике Народне скупштине Српске организује промоција Приручника за парламентарце међународног хуманитарног права.

Чубриловић је захвалио организацији Црвеног крста на доприносу у пружању хуманитарне помоћи, остваривању контакта и тражењу несталих лица у Републици Српској, БиХ и региону.

Филиповић је истакао добру сарадњу са локалним организацијама црвеног крста у Републици Српској и БиХ у спровођењу основних активности на којима почива ова организација.