ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/02/2018

ВЈЕЧНО ПОШТОВАЊЕ ХЕРОЈИМА ПАЛИМ ЗА СЛОБОДУ

 

БАЊАЛУКА, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас предсједнику Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Миломиру Савчићу и свим бившим припадницима Војске Републике Српске 15. фебруар - Дан бораца и Дан Првог српског устанка, истакавши да херојима палим за слободу сви дугују вјечно поштовање и захвалност.

 

Чубриловић је нагласио да ће Народна скупштина Републике Српске и даље чинити све што је у њеној моћи да буде развијан законодавни оквир којим се обезбјеђује бољи положај бораца и ратних војних инвалида у Републици Српској, саопштено је из Народне скупштине.

"Обиљежавање Дана БОРС-а и Првог српског устанка прилика је да се сјетимо свих хероја који су дали живот за слободу српског народа у Првом и Другом свјетском рату до посљедњег, одбрамбено-отаџбинског рата. Њима дугујемо вјечно поштовање и захвалност, јер су за најузвишенији идеал - слободу отаџбине и потомака дали највредније што су имали. Нека им је вјечна слава и хвала", истакао је Чубриловић.

Он је свим борцима и ратним војним инвалидима, најзаслужнијим за постојање и опстанак Републике Српске и одбрану српског народа у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, упутио и искрене жеље за личну срећу и успјех на сваком пољу.