ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика14/02/2018

СТВОРИТИ АМБИЈЕНТ У КОЈЕМ ГРАЂАНИ ИМАЈУ БУДУЋНОСТ

 

БАЊАЛУКА, 14. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник СДС-а Вукота Говедарица изјавио је у разговору са амбасадором Француске у БиХ Гијомом Русоном да је неопходно створити амбијент у којем грађани имају будућност и у којем би био заустављен одлазак младих и образованих људи из Републике Српске и БиХ.

 

Говедарица је на састанку са Русоном рекао да се за грађане мора створити перспектива која гарантује сигурну будућност, саопштено је из СДС-а.

"Зато су нам потребни строги закони који могу ограничити самовољу политичара. Опредијељен сам за доношење таквих, сурових, антикорупционих закона који треба да стану у крај бахатим политичарима који су узрочници институционалне корупције у друштву", навео је Говедарица.

Он је истакао да се СДС залаже за политику пореских растерећења и да ће посљедње повећање цијене нафте и нафтних деривата знатно оптеретити буџете грађана Републике Српске.

Говедарица сматра да ће поскупљење нафте у наредним данима проузроковати ланчано поскупљење робе и услуга, те да ће се то одразити и на привредни амбијент у Републици Српској, али и на потрошачку корпу грађана.

Предсједник СДС-а изразио је опредијељеност за процес европских интеграција и наду да ће БиХ ускоро добити статус кандидата за чланство у ЕУ.