ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/02/2018

ОДРЖАНО ДОНАTОРСКО ВЕЧЕ

 

БАЊАЛУКА, 22. ФЕБРУАРА /СРНА/ - У Бањалуци је вечерас одржано донаторско вече за подршку Рукометном клубу /РК/ "Борац М:тел".

 

Директор Рукометног клуба "Борац М:тел" Владимир Бранковић изразио је задовољством подршком коју је овај клуб вечерас добио од привредника, појединаца и институција.

"Циљ нам је да вечерас представимо наше досадашње резултате, али и планове за будући период, те да се дружимо са нашим пријатељима, који су увијек ту за нас", рекао је Бранковић новинарима.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић навео је да овај рукометни клуб представља дио традиције града, захваљујући којој Бањалука ове године носи титулу Европског града спорта.

"Ову титулу Бањалука носи захваљујући потенцијалу који има, те ове године покрећемо и пројекат развоја школског спорта, јер ту ничу потенцијални врхунски спортисти", рекао је Радојичић обраћајући се на донаторској вечери.

Он је додао да је град финансирао и суфинансирао клуб, те да ће наставити са тим видом подршке за разне активности Рукометног клуба "Борац М:тел".

Члан Управног одбора клуба Владимир Благојевић рекао је да је донаторско вече, као и концерт музичара из регије, који ће бити одржан након донаторске вечери, прва активност остварена захваљујући сарадњи Клуба и Маркетиншке агенције "Аквариус".

"Трошкове организације концерта успјели смо да покријемо захваљујући нашим спонзорима, тако да сав приход који прикупимо од улазница на концерту иде у буџет клуба", рекао је Благојевић.

Он је навео да у клубу планирају да се посвете млађим генерацијама рукометаша, које су у претходном периоду биле занемарене.

"Бањалука и наш рукометни клуб су познати по томе што су били расадник талената и већ имамо добре резултате које су постигле наше најмлађе снаге", рекао је Благојевић.

Кабинет предсједника Републике Српске и Влада Српске подржаће донаторско вече са по 50.000 КМ, док је од продаје улазница за концерт прикупљено око 40.000 КМ.

Донаторској вечери присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Српске Жељка Цвијановић, потпредсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, министар породице, омладине и спорта Српске Јасмина Давидовић, те бројни представници политичког, спортског и привредног живота Српске.

У Спортској дворани "Борик" у 20.00 часова почеће концерт на којем ће наступити групе "Психомодо поп", "Бед копи", "Ајри ФМ", "Tупас мене" и "Сопот".