ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика24/02/2018

ПОВУЧЕНА САГЛАСНОСТ ЗА ПОКРОВИТЕЉСТВО У ДИЈЕЛУ КОЈИ СЕ ОДНОСИ НА КОСОВО

 

САРАЈЕВО, 24. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Министар иностраних послова у Савјету министара Игор Црнадак рекао је да је повучена сагласност за покровитељство Дана Балкана у дијелу који се односи на самопроглашено Косово.

 

Црнадак је рекао да га је о томе данас обавијестила генерални конзул БиХ у Минхену Рузимира Тихић Кадрић.

Реагујући на информацију да је Конзулат БиХ у Минхену покровитељ манифестације Дани Балкана на којој равноправно са осталим земљама западног Балкана учествује и самопроглашено Косово, те на изјаву члана Предсједништва СНСД-а Сташе Кошарца да је тиме нанесена штета интересима Републике Српске и Србије, Црнадак је рекао Срни да "никаква штета није направљена".

"Позивам господина Кошарца и његову политичку партију да спријече штету попут оне која је настала због тога што су довели свог предсједника и предсједника Републике Српске /Милорада Додика/ на црну листу. Имамо страшну бламажу на међународној сцени због непостојећег представништва Српске у Израелу, те бламажу због пљачке новца у Републици Српској од њиховог члана /Драгана/ Вучетића и преласка у Њемачку", каже Црнадак.

Кошарац је раније данас оцијенио да одлука Конзулата БиХ у Минхену да том граду спонзорише обиљежавање десетогодишњице самопроглашене независности Косова представља "нови дипломатски скандал којим се наноси огромна штета интересима Републике Српске и Србије".

"Огромна штета је учињена и за њу су директно одговорни српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић и његов шеф дипломатије Игор Црнадак. Након недавне узнемирујуће изјаве Бакира Изетбеговића о спремности БиХ да призна самопроглашену независност Косова, сада је Конзулат у Минхену, којег води бошњачки кадар, њемачкој јавности поново послао исту поруку, а Иванић и Црнадак нису учинили ништа да то спријече", упозорио је Кошарац.