ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво12/03/2018

ДОГОВОРЕНЕ ПРЕВЕНТИВНЕ МЈЕРЕ РАДИ ЗАШТИТЕ ОД ПОПЛАВА

 

НОВИ ГРАД, 12. МАРТА /СРНА/ - Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача рекао је данас након сједнице општинског Штаба за ванредне ситуације да још нема потребе за увођење варедних мјера одбране од поплава, али да ће бити укључени сви сегменти заштите како не би дошло до угрожавања људи и имовине због високог водостаја ријека Уне и Сане.

 

"На састанку су договорене превентиве мјере обезбјеђења пијеска, набављене су вреће и најлон, у приправности су грађевинске машине које су неопходне у оваквим ситуацијама, а, уколико буде потребно, биће ангажовани и радници комуналних предузећа", рекао је он.

Дрљача очекује да неће бити даљег значајнијег раста водостаја и да ће се ситуација у наредном периоду смиривати.

У Новом Граду од јутрос су на снази редовне мјере заштите од поплава након што је водостај ријеке Уне прешао 450 центиметара.

Ванредне мјере се проглашавају код водостаја Уне од 510 центиметара.

Водостај ријеке Уне у 16.00 часова износио је 482 центиметара, за 21 центиметара више у односу на јутрос, а ријеке Сане 510 што је пораст од јутрос за 20 центиметара.

У насељу Видорија Уна се излила у неколико дворишта.

Због изливања Сане обустављен је саобраћај на путу Урије-Шућа.

Од ноћи са четвртка на петак, 8. на 9. март, због изливања Сане у Благају, у прекиду је саобраћај на локалним путевима Благај-Радомировац и Благај-Витасовци.

Због одрона је обустављен саобраћај на регионалном путу Нови Град-Каран од 9. марта.

Угоржени су путеви поред сточне пијаце у Новом Граду, у Долини Јапре у Сухачи и у Јагодњаку на правцу према Кршљама гдје је вода изашла на пут, али саобраћај још није обустављен.