ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија13/03/2018

НА ДНЕВНОМ РЕДУ ПРОТОКОЛ О СУКЦЕСИЈИ БИЛАТЕРАЛНИХ УГОВОРА БиХ

 

САРАЈЕВО, 13. МАРТА /СРНА/ - Предсједништво БиХ разматраће данас приједлог одлуке о прихватању протокола Савјета министара и Владе Румуније о сукцесији билатералних уговора БиХ.

 

Ријеч је о уговорима између Федеративне Народне Републике Југославије/Социјалистичке Федеративне Републике Југославије и Народне Републике Румуније/Социјалистичке Републике Румуније/Румуније на нивоу државе и владе.

На дневном реду је и приједлог одлуке о прихватању споразума и одређивање потписника за Уговор о амандману и приступању на Уговор о гранту од 15. фебруара 2011. године између БиХ, "Водовода и канализације" из Бијељине, Републике Српске и Европске банке за обнову и развој за подршку пројекту "Бијељина фаза два - постројење за пречишћавање отпадних вода и проширење мреже", саопштено је из Предсједништва БиХ.

Биће разматран и приједлог одлуке о прихватању споразума и одређивање потписника за Протокол 15 и 16 уз Европску конвенцију за заштиту људских права и основних слобода, као и приједлог одлуке о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања Споразума о економској сарадњи између Савјета министара и Владе Кореје.

Предсједништво ће разматрати и приједлог одлуке о давању одобрења за закључивање Меморандума о разумијевању између Европске агенције за безбједност ваздушне пловидбе /ЕВРОКОНТРОЛ/ и Дирекције за цивилно ваздухопловство БиХ, Агенције за цивилно ваздухопловство Македоније, Директората за цивилно ваздухопловство Србије, Главне дирекције цивилног ваздухопловства Словачке, Агенције за цивилно ваздухопловство Словеније, Државне управе за заштиту и спасавање Хрватске, Министарства одбране Мађарске и Агенције за цивилно ваздухопловство Црне Горе.

На дневном реду је и приједлог одлуке о ратификацији Споразума о зајму /Пројекат јачања банкарског сектора/ између БиХ и Међународне банке за обнову и развој.

Почетак сједнице Предсједништва заказан је за 14.00 часова.