ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/03/2018

МИЧЕЛ: БЕОГРАД ОКОСНИЦА СТАБИЛНОСТИ БАЛКАНА

 

БЕОГРАД, 13. МАРТА /СРНА/ - САД сматрају Србију једном од најзначајнијих земаља региона и окосницом стабилности на Балкану, изјавио је вечерас у Београду помоћник државног секретара САД за Европу и Евроазију Вес Мичел.

 

"САД континуирано подржавају европски пут Србије и остваривање напретка у оквиру бриселског дијалога", поручио је Мичел током разговора са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем, који му је уручио репринт изјаве америчког предсједника Вудроа Вилсона која је под насловом "Славимо Косово као Дан части" објављена у "Њујорк тајмсу" у јуну 1918. године.

Дачић је током састанка рекао да Србија цијени подршку САД и да је заинтересована да добри билатерални односи буду настављени и у будућности.

"Постоји интерес да се позитивна динамика билатералних односа развија и у будућности, нарочито када се обележава 100 година од када је, у знак савезништва са Србијом, подигнута српска застава на Белој кући", рекао је Дачић.

Саговорници су разговарали и о регионалној стабилности, европском путу Србије и наставку бриселског дијалога, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Мичел, који борави у Београду у оквиру прве посјете региону од када је преузео актуелну функцију, сутра ће се састати са предсједником Србије Александром Вучићем, премијером Аном Брнабић, као и лидерима опозиције.