ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/05/2018

НА ПАЛАМА ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА НДП-а

 

ПАЛЕ, 24. МАЈА /СРНА/ - Народни демократски покрет /НДП/ обиљежио је данас на Палама крсну славу - Свети Ћирило и Методије.

 

Предсједник НДП-а Драган Чавић рекао је новинарима да странка славу обиљежава сваке године централнои скромно без прослава по општинским одборима.

Он је поновио да ће НДП, као чланица Савеза за промјене, подржати кандидата СДС-а Вукоту Говедарицу за предсједника Републике Српске и Младена Иванића за српског члана Предсједништва БиХ и додао да је договорено коалиционо дјеловање са Напредном Српском, Српском напредном странком и Странком Слобода у Народној скупштини Српске и Парламентарној скупштини БиХ.

"Остало је само да потпишемо споразум. Ми ћемо као коалиција наступити заједнички на општим изборима и заједнички дјеловати у оквиру Савеза за промјене код формирања листа за Парламентарну скупштину БиХ", рекао је Чавић и додао да ће се у наредним данима овом блоку придружити и одређен број других странака.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је да је НДП политичка организација која је била уз СДС, те подсјетио да се наредних дана очекује потписивање споразума о сарадњи свих политичких организација који припадају опозиционом блоку.

"Политичке организације су ратификовале тај споразум. Усагласили смо се да кренемо одлучно путем промјена и да донесемо промјене грађанима Републике Српске које су неминовност и потреба", каже Говедарица.

Он је додао да ће, уколико побиједе на предстојећим изборима, НДП-у припасти једна од двије највеће функције у Републици Српској - предсједника Владе или предсједника Народне скупштине.

Предсједник Напредне Српске Горан Ђорђић рекао је да је став ове странке јасан од почетка, а то је да се траже партије са којима ће бити прављене заједничке листе ради што бољег изборног резултата.