ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво22/06/2018

ЗАШТИТИТИ ИМОВИНУ У СЕЗОНИ ГОДИШЊИХ ОДМОРА

 

ДОБОЈ, 22. ЈУНА /СРНА/ - Полицијска управа Добој упозорава грађане да у сезони годишњих одмора повећају опрез и предузму додатне мјере заштите своје имовине, како би умањили ризик од криминогених лица.

 

Из добојске Полицијске управе саопштавају да се највећи број провала догађа у вријеме када су одсутни власници кућа и станова.

Из полиције, као мјере предострожности током одсуствовања из куће или стана, између осталог, препоручују да се не остављају отворени прозори или балконска врата, а на дужи временски период ни спуштене ролетне.

"Замолите сродника или комшију да повремено освијетли унутрашњост куће или стана. Уколико се ради о кући, освјетлите прилаз и немојте у близини куће остављати предмете који би злонамјернику омогућили лакше пењање. Вриједности повјерите неком на чување", наводи се у саопштењу.

Препоручује се и да поуздана лица празне поштанско сандуче, а да се на друштвеним мрежама не остављају информације о одсуству.

Ради спречавања евентуалне крађе возила, грађани када напуштају возило и накратко угасе мотор треба да изваде кључ из контакт браве, те да у возилу не остављају документе, торбице или вриједне предмете који би могли привући евентуалног извршиоца.

Из полиције указују и на успостављање добрих комшијских односа, јер заштита од криминала је ефикаснија уколико грађани сарађују међусобно, а и са полицијом.

"Уколико уочите необичне ситуације и сумњива понашања непознатих лица у својој згради, у близини куће, у комшијином дворишту или у непосредном окружењу, одмах позовите полицију на дежурни број 122. Позив може бити и анониман", поручују из полиције.