ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво24/06/2018

ФИФА ПОКРЕНУЛА ИСТРАГУ ПРОТИВ ЏАКЕ, ШАЋИРИЈА, ФСС-а И КРСТАЈИЋА

 

МОСКВА, 24. ЈУНА /СРНА/ - Међународна фудбалска федерација /ФИФА/ покренула је поступке против швајцарских репрезентативаца Гранита Џаке и Џердана Шаћирија, Фудбалског савеза Србије /ФСС/ и селектора Србије Младена Крстајића.

 

Из ФИФЕ наводе да је дисциплинска комисија покренула поступке против Џаке и Шаћирија због узнемиравања навијача и показивања политичких и увредљивих порука навијачима Србије приликом прославе голова.

Против ФСС је покренут поступак због "увредљивих и политичких порука навијача", док је против Крстајића покренута прелиминарна истрага због изјава послије утакмице између Швајцарске и Србије.

У саопштењу ФИФА не наводи се на које се политичке поруке српских навијача мисли.

Када је у питању Крстајић претпоставља се да је ријеч о његовим изјавама на рачун суђења Нијемца Феликса Бриха, односно поређења ВАР технологије и Хашког трибунала.

Селектор Крстајић је послије утакмице Србије и Швајцарске поставио на Инстаграму слику повлачења Александра Митровића у казненом простору Швајцарске и поручио да су Срби изгледа осуђени на селективну правду.

"Нажалост, само Срби су изгледа осуђени на селективну правду, некад проклети Хаг, а данас у фудбалу ВАР", написао је Крстајић.

Крстајић је послије утакмице рекао да би судију тог меча Феликса Бриха послао у Хаг због начина како је судио.

"Судији не бих дао ни жути, ни црвени картон, већ бих га послао у Хаг, да му суде као што су нама. Није досудио пенал, поделио је три картона играчима којима је посао да врше агресију на средини терена", рекао је Крстајић.

Брих је толико био увјерен у одлуку да у спорној ситуацији није било пенала да чак није желио да погледа ситуацију ни путем ВАР-а.

Фудбалски савез Србије упутио је жалбу ФИФА на суђење Бриха, баш због тога што није користио нову технологију.