ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура24/06/2018

"ЦРВЕНА ЈАБУКА" ОТВОРИЛА ЉЕТЊЕ ТАКМИЧЕЊЕ ТАЛЕНАТА

 

БИЈЕЉИНА, 24. ЈУНА /СРНА/ - Концертом групе "Црвена јабука" у центру Бијељине вечерас је почела културна манифестација "Отворена сцена" на којој ће током љета у граду наступити готово 500 неафирмисаних умјетника.

 

У изјави новинарима уочи наступа, басиста Крешимир Каштелан који је у постави 23 година, поручио је младим талентима да граде каријеру слушајући своје срце и да увијек иду за тим, у било којој музици.

Он је рекао да "Црвена јабука" снима албум који ће бити објављен након љета, са препознатљивим звуком и љубавним пјесмама.

"Године пролазе, али наша публика је увијек млада и пјевају заједно са нама и новије и оне старе хитове, што је права срећа", каже Каштелан.

Организатор "Отворене сцене" је Центар за културу "Семберија".

Директор овог центра Слађана Лекић најавила је да ће до 6. августа бити одржано 16 ревијалних наступа музичких и плесних група, хорова, културно умјетничких друштава и дјеце из бијељинских вртића.

У такмичарском дијелу програма пред публиком и жиријем наступиће скоро 500 неафирмисаних бендова, пјевача, глумаца, плесних група и стендап комичара из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске и Словеније.

Награда за најбоље су музичка опрема и викенд на Златибору.

Сви наступи током "Отворене сцене" почињу у 20.00 часова на платоу испред Центра за културу "Семберија".

На затварању манифестације наступиће фолк пјевач из Србије Милан Топаловић.