ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/08/2018

БОГДАНИЋ У БАЊА ВРУЋИЦИ ОTВОРИО "TРКУ ЗДРАВЉА"

 

TЕСЛИЋ, 18. АВГУСTА /СРНА/ - Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић вечерас је у комплексу Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица" код Теслића отворио спортску манифестацију "Tрка здравља" чији је циљ да промовише здравље, активан живот и да обогати туристичку понуду.

 

Богданић је рекао да на трци учествује око 300 тркача, те да овом манифестацијом покушавају да подстакну људе на физичку активност, која се "прескаче" због разних обавеза.

Он је навео да је учешће оволиког броја тркача лијеп примјер, али и повод да се и остали окупе и придруже овој или сличним манифестацијама.

"На тај начин чувају и своје здравље, а самим тим и буџет Министарства здравља и Фонда здравственог осигурања Српске", рекао је Богданић.

Богданић је напоменуо да трку организује Здравствено-туристички центар "Бања Врућица" под покривитељством Министарства здравља.

Директор Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица" Александар Радошевић рекао је да се "Tрка здравља" састоји од трке на десет и пет километара које су намијењене професионалним, полупрофесионалним тркачима и рекреативцима, затим од "трка задовољства" у дужини од једног километра, коју могу да трче дјеца и одрасли, као и гости овог центра.

Радошевић је навео да је здравље "мисија Бање Врућице" и да је ова манифестација један од нових начина да се промовише здравље и физичка активност са намјером да то постане традиција.

Он је изразио задовољство што су се "Tрци здравља" одазвала и звучна имена из свијета атлетике, међу којима је и олимпијка Лусија Кимани.

Киманијева се захвалила организатору за позив да учествује на трци, те је истакла да је ово њен први излазак на стазу послије повреде.

Она је нагласила да тркачи морају редовно тренирати да би у трку ушли без страха и евентуалних повреда.