ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура22/09/2018

ПРЕДСТАВИ "МАЧАК У ЧИЗМАМА" ГРАН-ПРИ НА ФЕСТИВАЛУ У СУБОТИЦИ

 

БАЊАЛУКА, 22. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Представа "Мачак у чизмама" Дјечијег позоришта Републике Српске освојила је гран-при награду за најбољу представу у цјелини на 25. Међународном фестивалу позоришта за дјецу у Суботици.

 

"Мачак у чизмама" побједник је на једном од најугледнијих европских, али и свјетских фестивала, који је завршен синоћ, а у оквиру којег се такмичило 14 театара из 12 земаља, саопштено је из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Трочлани жири фестивала оцијенио је да представа "Мачак у чизмама", кроз идеју да је промишљање животних ситуација најбољи пут до успјеха, промовише склад између знања и вјештине, као и креативности и маште.

"Изражајним сценским језиком, изванредном колективном глумачком игром и анимацијом лутака и објеката на сцени, ова представа доноси чаролију у свет дјечије маште и брише границу између могућег и нестварног", оцјена је жирија.

Сценограф представе је Стефка Кјувлијева, а композитор Пламен Мирчев-Мирон, док у представи играју Божана Бијелић, Александра Спасојевић, Александар Бланић, Ђорђе Јанковић, Душко Мазалица и Слободан Перишић.

Награду у име Дјечијег позоришта Републике Српске преузео је Владан Зубац, изасланик директора представништва Републике Српске у Србији.

"Дјечије позориште Републике Српске се, и овај пут, у најбољем свјетлу представио публици, гостима и жирију суботичког фестивала и потврдило да годинама и у континуитету нуди висококвалитетне представе собзиром на то да је и 2009. године на овом фестивалу представи `Фоклорна магија` додијељен гран-при", напоменули су из овог позоришта.