ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 201822/09/2018

ИВАНИЋ: СРПСКА ДА БУДЕ ОТВОРЕНА ПРЕМА СВИЈЕТУ

 

ЗВОРНИК, 22. СЕПТЕМБРА /СРНА/ - Кандидат Савеза за побједу /СзП/ за српског члана Предсједништва БиХ Младен Иванић рекао је вечерас у Зворнику да ће се залагати да Република Српска буде отворена према свијету и да њеним грађанима буду отворена врата у свим свјетским пријестоницима.

 

"Не желим да српски народ буде завађен ни са Бошњацима ни са Американцима, нити са ЕУ... Желим да нашим људима буду отворена врата у свим пријестоницама широм свијета", рекао је Иванић новинарима прије конвенције СзП-а у Зворнику.

Он је рекао да не жели да живи у земљи из које људи одлазе, него у којој остају и додао да ће се за те вриједности дубоко и истински залагати.

"Потпуно сам увјерен да ће те кључне вриједности које су потребне српском народу, добити подршку на октобарским изборима. Зато сам увјерен да ћу на овим изборима побиједити, као и кандидат СзП за предсједника Републике Српске Вукота Говедарица", рекао је Иванић.

Говедарица је поручио да ће се залагати да Фабрика глинице "Бирач" "буде враћена народу, односно радницима".

"Радници морају да се питају, а то значи Влада Републике Српске треба да има један дио акција, радници други дио, и наравно стратешки партнер дио, а радници да одлучују о својој судбини у овој фабрици", рекао је Говедарица.

Он је истакао да ће радници бити ти који ће да се питају шта Фабрика глинице "Бирач" ради и како треба да производи.

Кандидат Српске демократске странке /СДС/ за парламент БиХ из Изборне јединице три Драгомир Васић рекао је да на овим изборима очекује сјајан резултат и да премаше онај који су имали 2014. године.

"Посебно очекујем побједу Вукоте Говедарице за предсједника Републике Српске, као и одличан резултат на листи за парламент БиХ, јер сам убјеђен да нама треба кадровско освјежење и најачи људи, доказане патриоте у Сарајеву да бране интересе Републике Српске", рекао је Васић.

Конвенцији СзП присуствовали су и други високи функционери СДС-а и ПДП-а.