ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија19/10/2018

МИНИСТАР ИНДУСТРИЈЕ НА ФОРУМУ У КИНЕСКОМ ГРАДУ ВУХАНУ

 

ВУХАН, 19. ОКТОБРА /СРНА/ - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић учествује у оквиру посјете Кини на Форуму о свјетском производном капацитету и пословној сарадњи.

 

Форум се одржава данас и сутра у граду Вухан у кинеској провинцији Хубеи.

Ђокић је јуче током састанка са Тун Даочијем, вицегувернером кинеске провниције Хубеи, изразио задовољство због обостране спремности за сарадњу у више области, а нарочито у области енергетике и индустрије.

"Влада Републике Српске пружиће пуну подршку кинеским компанијама с циљем реализације започетих и будућих пројеката", рекао је Ђокић.

Даочи је захвалио Ђокићу на доласку у Кину, истакавши да је за њих веома значајно што ће Влада пружити сву могућу подршку кинеским компанијама, нарочито компанији "Три клисуре" и Кинеској међународној корпорацији за воде и електричну енергију /China International Water and Eletric Corporation - "CWE"/ у реализацији пројеката, а на основу потписаног Меморандума о сарадњи.

Састанку је присуствовао и генерални директор Кинескe међународнe корпорацијe за воде и електричну енергију Лиу Зенг, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске.