ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија19/10/2018

ЂОКИЋ ИЗРАЗИО НАДУ ЗА УСПЈЕШНУ РЕАЛИЗАЦИЈУ ЗАЦРТАНИХ ЦИЉЕВА

 

БАЊАЛУКА,ВУХАН, 19. ОКТОБРА /СРНА/ - Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изразио је данас у Кини током састанка са генералним директором Кинеске међународне корпорације за воде и електричну енергију Лиу Зенгом да ће Меморандум о сарадњи, који је потписан са овом компанијом, успјешно реализовати зацртане циљеве на обострану корист.

 

Ђокић, који учествује на Форуму о свјетском производном капацитету и пословној сарадњи у кинеском граду Вухан, истакао је да му је част што је дио овог скупа, саопштено је из Министарства индустрије, енергетике и рударства Републике Српске.

"Увијек се радујем сарадњи са кинеским компанијама које су до сада показале да желе дугорочне пријатељске и партнерске односе са Републиком Српском", рекао је Ђокић.

Зенг је исказао велику заинтерованост кинеске корпорације за пројекат Хидроелектране "Дабар" и друге пројекте у систему "Горњи хоризонти", а у складу са потписаним Меморандумом о сарадњи.

Он је рекао да је њихова матична компанија "Три клисуре" највећа хидроенергетска компанија у свијету, чија укупна вриједност имовине износи један трилион долара.

Зенг је подсјетио да је та компанија изградила највећу хидроелектрану, истакавши да је и основана како би постала лидер у области зелене енергије и обновљивих извора.

Он је нагласио да је у више наврата разговарао са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком, те да је тада констатовано да је Српској и БиХ потребна модернизација и реконструкција саобраћајне и енергетске инфраструктуре, која је носилац економског развоја једне земље.