ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима20/10/2018

ОПРЕЗНО НА ДИОНИЦАМА У КОТЛИНАМА И ПОРЕД РИЈЕКА

 

БАЊАЛУКА, 20. ОКТОБРА /СРНА/ - На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос нема застоја, али се због магле возачима савјетује опрез на дионицима поред ријека и у котлинама, посебно на правцима Сарајево-Добој, Коњиц-Јабланица, Лашва-Tравник, Tузла-Орашје и Брод-Оџак, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на путевима на којима се изводе санациони радови и гдје је обавезно поштивање постављене саобраћајне сигнализације.

Радови се изводе на магистралном путном правцу Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош, на подручју Требиња на магистралном путу према Трновици,
Трановица, као и кроз град Бијељину, односно улице Српске војске и 27. марта, због чега је саобраћај теретних возила преусмјерен на обилазница, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

На улазу у Бањалуку из правца Клашница још траје уклањање наплатних кућица због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Клизишта су успорила саобраћај на дионицама магистралних путева Карановац-Црна Ријека и Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке Стијене, на регионалним путним правцима Братунац три-Дрињача, Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због активираног клизишта на регионалном путу Лопаре-Прибој обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе и преусмјерен на алтернативне путне правце.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица. Возила се за вријеме обуставе преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

И даље је на снази забрана саобраћаја због оштећења моста на регионалном путу Tеслић-Подјезера /граница Републике Српске и Федерације ФБиХ/ у мјесту Жежеља за возила чија укупна маса прелази пет тона, те на локалном путу према манастиру Петрово за сва возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

Теретна возила још не саобраћају регионалним путем Површнице-Лопаре, већ саобраћају путним правцем Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На подручју ФБиХ због санације коловоза обустављен је саобраћај на излазној траци наплатног мјеста Какањ један /Папратница/ на ауто-путу до сутра до поднева.

Корисницима овог излаза са ауто-пута савјетује се да користе алтернативне излазе на наплатним мјестима Какањ или Високо.

Санациони радови изводе се и на дионицама Сарајево запад-Лепеница и Подлугови-Високо, те на магистралним путним правцима Кладањ-Власеница, Мркоњић Град-Кључ, Доњи Вакуф-Tравник, Tеслић-Добој, Бањалука-Јајце и Семизовац-Олово-Кладањ.

Због реконструкције моста на магистралном путу Нови Tравник-Бугојно, на улазу у Бугојно, обустављен је саобраћај теретних возила која су преусмјерена на алтернативни правац Бугојно-Доњи Вакуф-Tравник, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

На граничним прелазима нема дужих чекања на прелазак границе. Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор, а до 25. октобра обустава саобраћаја је и на граничном прелазу Делеуша, између БиХ и Хрватске, у периодима од 9.00 до 13.00 и од 15.00 до 18.00 часова.