ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 202129/10/2018

ИЗМЈЕНЕ УТВРЂЕНИХ ИЗБОРНИХ РЕЗУЛТАТА

 

САРАЈЕВО, 29. ОКТОБРА /СРНА/ - Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас је донијела три одлуке о измјенама Одлуке о утврђивању и објављивању резултата општих избора 2018. године.

 

Одлуке су услиједиле након поновних бројања гласачких листића обављених у Главном центру за бројање и након примјене Изборног закона БиХ који се односе на заступљеност конститутивних народа у Представничком дому Парламента ФБиХ и Народној скупштини Републике Српске.

Из ЦИК-а је саопштено да ће одлуке до краја дана бити доступне на веб страници Комисије.

ЦИК је уважио жалбе три политичка субјекта на одлуку о одбијању захтјева за поновно бројање гласачких листића, те наредио Главном центру за бројање поновно бројање гласачких листића.

Бројаће се гласачки листићи са два бирачка мјеста за Скупштину Кантона 10 по кандидатима политичког субјекта СДП БиХ, са три бирачка мјеста за Скупштину Унско-санског кантона по кандидатима политичких субјеката А-СДА-Помак-Заједно и СДА, те са једног бирачког мјеста из изборне јединице седам за Представнички дом Парламента ФБиХ по кандидатима политичког субјекта Странка за БиХ.

Из ЦИК-а подсјећају да поновним бројањима могу присуствовати акредитовани посматрачи за Главни центар, те кандидати који се појављују на гласачким листићима који се поновно броје.

Термин и динамику поновних бројања утврдиће директор Главног центра за бројање Ади Агић.