ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 202006/11/2018

ОДЛИЧАН ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТ - ЧВРСТ ТЕМЕЉ ЗА БУДУЋЕ ДЈЕЛОВАЊЕ

 

БАЊАЛУКА, 6. НОВЕМБРА /СРНА/ - Градски одбор Социјалистичке партије /СП/ Бањалука очекује учешће својих представника у највишим органима извршне и законодавне власти, наводећи да не би било незаслужено да једно од министарских мјеста у будућој влади Српске припадне управо бањалучким социјалистима.

 

Из Градског одбора СП-а Бањалука саопштено је да је на сједници одбора, на којој су анализирани резултати општих избора у Бањалуци, закључено да је постигнут одличан резултат који представља чврст темељ за будуће дјеловање.

"Након што је Централна изборна комисија БиХ потврдила резултате октобарских општих избора, СП је у Бањалуци остварила раст од 61,51 одсто у односу на опште изборе 2014. године за Народну скупштину, те 69,58 одсто за парламент БиХ, што представља знатан успјех", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, и убједљива побједа заједничких кандидата коалиције за предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и Милорада Додика оцијењена је као велики успјех, али и као јасан знак да су грађани опредијељени за сигурну и слободну Републику Српску.

На сједници је усвојен и извјештај о спроведеној кампањи за опште изборе у Бањалуци, а Извршни одбор је добио задатак да формира радну групу која ће анализирати рад мјесних и рејонских организација СП-а током кампање на подручју Бањалуке, те предложити мјере за побољшање функционисања градске организације СП-а Бањалука.

Истакнута је и велика подршка руководства СП-а градској организацији Бањалука током кампање, а закључено је да постоји и простор за раст и још већи утицај идеја и политика ове странке у друштву.