ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Избори 202115/11/2018

СТЕВАНОВИЋ ОСТАЈЕ НА МЈЕСТУ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЗВОРНИКА

 

САРАЈЕВО, 15. НОВЕМБРА /СРНА/ - Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ данас је у Сарајеву додијелила мандат у Народној скупштини Републике Српске Младену Поповићу из СНСД-а умјесто Зорана Стевановића.

 

Поповићу је мандат као сљедећем квалификованом на листи СНСД-а додијељен пошто је Стевановић, који је градоначелник Зворника, обавијестио ЦИК да остаје на овој функцији, иако је на прошлим општим изборима изабран у Народну скупштину.

ЦИК је прихватио оставку Љубише Крунића на мјесто одборника у Скупштини града Требиња.

Крунић је изабран у Народну скупштину Републике Српске, а у Скупштини града Требиња замијениће га Славко Кашиковић, који је сљедећи квалификовани са листе ПДП-а.

Због освајања мандата у Народној скупштини Републике Српске остала су и два упражњена мандата у СО Модрича – Гордану Видовић у СО ће замијенити Игор Видовић из Сељачке странке, а умјесто Маре Милошевић у СО Модрича ЦИК је именовао Бора Јелића из СНСД-а.

Начелник сарајевске општине Стари Град Ибрахим Хаџибајрић обавијестио је да одбија освојени мандат у Скупштини Кантона Сарајево и да остаје на садашњој функцији.

Осим одлука о оставкама и додјели замјенски мандата ЦИК данас треба да донесе правило о расподјели мандата у Дому народа Парламента ФБиХ.