ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости30/01/2019

ПОЛИЦАЈАЦ КАЖЊЕН ЗБОГ ПРЕБРЗЕ ВОЖЊЕ ТОКОМ ПОТЈЕРЕ

 

ЖЕНЕВА, 30. ЈАНУАРА /СРНА/ - Врховни суд Швајцарске у Женеви одбио је жалбу полицајца који је кажњен новчаном казном од 528 евра због пребрзе вожње током потјере за пљачкашима који су, наводно, опљачкали банкомат, јавили су швајцарски медији.

 

Радари су током потјере два пута забиљежили брзину полицијског возила.

Први пут је прекорачење ограничења брзине било 30 километара на час, док је други радар показао прекорачење дозвољене брзине од 42 километра на час.

Тужилаштво је процијенило да је прво прекорачење било у складу са тактичким захтјевима, али је кантонални суд у Женеви пресудио да се у другом случају ради о озбиљном кршењу прописа у саобраћају и полицијском службенику потврдио одлуку о новчаној казни у износу од 600 швајцарских франака, јавила је швајцарска новинска агенција СДА.

Суд је саопштио да је брзина током потјере морала бити "сразмјерна", те да је велика брзина оправдана уколико су угрожени животи људи.

У одлуци суда наводи се да је полицајац знао да осумњичена лица неће никога повриједити, те да је требало да вози брзином која не угрожава друге, без обзира на то што је заустављање криминалаца у јавном интересу.