ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика18/03/2019

АНДРЕЈ ТУРЧАК ДАНАС У БЕОГРАДУ

 

БЕОГРАД, 18. МАРТА /СРНА/ - Замјеник предсједника Савјета Федерације Федералне скупштине Русије Андреј Турчак боравиће данас у посјети Београду, гдје ће присуствовати међународној конференцији поводом обиљежавања 20 година од НАТО агресије на СР Југославију.

 

Турчак, који је и секретар Генералног савјета владајуће странке "Јединствена Русија", положиће вијенац на меморијалу Ослободиоцима Београда и цвијеће на споменику совјетским војницима, најављено је из Амбасаде Руске Федерације у Београду.

Он ће потписати и "Београдску изјаву" са функционером Српске напредне странке Марком Ђурићем о сарадњи између странака, а догађају ће присуствовати предсједник Србије Александар Вучић.

Након потписивања изјаве, Турчак ће присуствовати отварању међународне конференције под називом "Двадесет година након бомбардовања Југославије - лекције за европску безбједност у 21. вијеку", на којој ће уводно обраћање имати предсједник Србије Александар Вучић.

Овим догађајима присуствоваће и низ угледних сенатора и парламентараца Руске Федерације и чланова странке "Јединствена Русија" Андреј Климов, Јевгениј Примаков, Алексеј Громико и други, као и руски амбасадор у Београду Александар Чепурин, наводи се у саопштењу.