ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Занимљивости30/03/2019

У ДВА ДОМАЋИНСТВА ОВЦЕ ОЈАГЊИЛЕ ЈАГЊАД СА ШЕСТ НОГУ

 

СРЕБРЕНИЦА, 30. МАРТА /СРНА/ - У два домаћинства у сребреничким селима Будак и Поточари овце су ојагњиле јагњад са шест ногу.

 

На фарми Мехе Авдића /68/ из Будака овца је ојагњила црно-бијело јагње са шест ногу.

Авдић је новинарима испричао да су код јагњета биле четири ноге напријед и двије задње.

"Обрадовао сам се када сам видио да ће овца ојагњити двојке, али сам се изненадио и забринуо када сам видио да једно јагње има шест ногу", каже Авдић, који је о томе одмах обавијестио Ветеринарску станицу у Братунца.

Ветеринари су брзо стигли, прегледали јагње и предложили Авдићу да јагњету оперативним захватом одстране двије предње ноге које су биле краће, што је и учињено. Јагње је преживјело оперативни захват, али још не може на ноге.

"Операцију су извели без наплаћивања услуге. Храним га млијеком из флашице и дајем му лијекове које су ветеринари прописали", појашњава овај фармер.

Он истиче да ће три мјесеца хранити оперисано јагње и до тада ће видјети да ли ће се опоравити и напредовати, те одлучити шта ће даље са њим.

Идентичан случај догодио се и у стаду Мехе Мулалића у Поточарима. И његова овца ојагњила је јагње са шест ногу.

Овакви случајеви су ријетки, а занимљиво је да су за неколико дана у непосредној близини забиљежена два случаја да овце донесу на свијет јагњад са шест ногу.