ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија18/06/2019

ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА КАПИТАЛНИХ ПРОЈЕКАТА

 

УГЉЕВИК, 18. ЈУНА /СРНА/ - Начелник општине Угљевик Василије Перић очекује да ће приоритетни пројекат за општину Угљевик - уређење корита ријеке Јање, који је започет прошле године, бити окончан до краја његовог мандата.

 

Перић је рекао Срни да је то најзначајнији пројекат за општину у посљедњих 30 година, те да је најављиван у предизборној кампањи 2016. године.

"Пројекат се финансира средствима ЕУ у вриједности око три милиона евра, а општина је припремила пројектно-техничку документацију, ријешени су имовинскоправни односи, откупљено је земљиште поред ријеке и издате дозволе за градњу", рекао је Перић.

Изградња пречистача отпадних вода била је још једно од Перићевих предизборних обећања 2016. године, али овај посао није завршен.

"Започет је и у току је његова реализација, што нам је такође приоритетан посао до краја овог мандата", каже Перић.

Он је рекао да је урађена студија изводљивости за рјешавање проблема водоснабдијавања и третмана отпадних вода кроз пројекат "Водовод и канализација Републике Српске", који Влада Српске спроводи уз подршку Европске инвестиционе банке.

Да ће Угљевик добити спортску салу од 4.000 метара квадратних, обећања су која мјештани Угљевика дуго слушају, а ове године је, према Перићевим ријечима, тај пројекат у завршној фази.

"У току је уређење околине сале, а за набавку спортске опреме потписан је уговор. Очекујем већ од јесени да је свечано отворимо", рекао је Перић.

Он је навео да је локална власт у овом мандату подршку дала и отварању мини пословних зона.

"Мини пословне зоне у којима су разни производни погони су у овом мандату отворени у мјесној заједници Угљевичка Обријеж поред магистралног пута Бијељина-Тузла у повратничкој мјесној заједници Глиње, у којој је општина учествовала и учествује у подршци изградње инфраструктуре", рекао је Перић.

Он је додао да су испуњена сва обећања дата породицама погинулих бораца у стању стамбене потребе, у сарадњи са Министарством рада и борачко-извалидске заштите Републике Српске.

"У сарадњи са Владом Републике Српске у току је и изградња породичне амбуланте у Горњој Трнови, а реконструисали смо неколико основних школа", навео је Перић.