ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/06/2019

ИНТЕНЗИВИРАТИ ПРИВРЕДНУ САРАДЊУ СРПСКЕ И ВОЈВОДИНЕ

 

БАЊАЛУКА, 14. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом Војводине о потреби даљег развоја привреднe и друге сарадње, која је, како је истакнуто, знатно интензивирана у протеклом периоду.

 

На састанку са делегацијом Војводине, коју је предводио потпредсједник војвођанске Владе Ђорђе Милићевић, оцијењено је да постоји значајан простор за унапређење сарадње и у областима туризма, здравства и науке.

Истакнут је значај заједничког наступа предузећа из Републике Српске и Србије на сајмовима привреде, на чему ће се радити у наредном периоду, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Вишковић, Милићевић и директор Фонда за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним лицима из Новог Сада Душко Ћутило констатовали су да је сарадња на нивоу привредних комора изузетно добра, те да ће бити настављена заједничком организацијом пословних форума и других видова повезивања привредника.

Вишковић је захвалио делагацији војвођанске Владе за данашњу донацију рачунара даровитој дјеци из Републике Српске из социјално угрожених породица, истичући да је то веома значајна помоћ њиховом квалитетнијем школовању.

Данашњем састанку присуствовали су и предсједник Привредне коморе Републике Српске Борко Ђурић и предсједник Подручне привредне коморе Бањалука Горан Рачић.