ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Тема дана14/06/2019

КВАЛИТЕТНА ИНСТИТУЦИОНАЛНА САРАДЊА СРПСКЕ И АП ВОЈВОДИНЕ

 

БАЊАЛУКА, 14. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и потпредсједник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић оцијенили су данас у Бањалуци да је институционална сарадња Српске и АП Војводине на веома високом нивоу, те да постоји висок степен јединства, координације и заједничких иницијатива.

 

Саговорници су као добар и практичан примјер сарадње навели оснивање Добротворног удружења "Привредник Републике Српске", по угледу на Српско привредно друштво "Привредник" из Новог Сада, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

Цвијановићева је захвалила Покрајинској влади и Фонду за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима из Новог Сада за данашњу донацију рачунара даровитој дјеци из социјално угрожених породица у Српској захваљујући којој ће им бити омогућено стицање знања и вјештина у школовању.

На састанку је наглашено да "Привредник" има и значајну педагошко-образовну и културну мисију и код младих људи развија осјећај националног поноса и припадности једној култури, историји и традицији.

"Привредник Републике Српске", уз подршку Владе АП Војводине и Владе Српске, као и великог броја привредника, основали су Привредна комора Српске и Подручна привредна комора Бањалука, са Академијом наука и умјетности Републике Српске и универзитетима у Бањалуци и Источном Сарајеву.

Под геслом "Рад-штедња-честитост", основни циљ ове фондације је школовање даровите дјеце слабијег имовинског стања.

"Привредник Републике Српске" је за школску 2019/2020. годину расписао јавни конкурс за пријем прве генерације питомаца и штићеника.

Састанку су присуствовали и директор Фонда за пружање помоћи избјеглим, прогнаним и расељеним лицима из Новог Сада Душко Ћутило и представници Добротворног удружења "Привредник Републике Српске" Горан Рачић и Борко Ђурић.