ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура14/06/2019

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА НЕБОЈШЕ ЛАЗИЋА ИЗ НОВОГ САДА

 

ПРИЈЕДОР, 14. ЈУНА /СРНА/ - У Галерији "Сретен Стојановић" у Приједору вечерас је отворена изложба радова сликара Небојше Лазића из Новог Сада.

 

Лазић је доцент на Катедри за цртање на Академији уметности у Новом Саду и доцент на предмету Графика на Академији класичног сликарства при Универзитету "Едуконс" у Сремској Каменици.

Директор Галерије Тихомир Илијашевић изјавио је новинарима да је изложба наставак сарадње са новосадском Академијом уметности и да је ово Лазићево прво представљање приједорској публици.

"Ово је мали преглед његовог ликовног стваралаштва", рекао је Илијашевић и додао да су у приједорској галерији већ излагали професори са новосадске академије.

Аутор је, представљајући тридесетак изложених слика рађених мјешовитим техникама, истакао да је ријеч о радовима под називом "Без наратива".

"Радови су настајали у последње две деценије као једна врста уметничке медијске вежбе којом сам промишљао свет модернистичке слике", рекао је Лазић.

Он је додао да је једини циљ и смисао радова без наратива ликовност.

"Иако је литографија медиј који је до сада био у фокусу мог рада, управо ми је цртеж, колаж и слика као медиј пружио важан простор релаксираности у оквиру којег сам пренео један део свог истраживања модернистичког искуства", додао је Лазић.

Изложба, која ће бити отворена до 14. јула, дио је садржаја овогодишњег Приједорског љета културе, које се у овој установи наставља 28. јуна када ће бити отворен 13. Фестивал цртежа и музике.