ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Култура15/06/2019

МАРКО ШЕЛИЋ ПРЕДСТАВИО СВОЈ КЊИЖЕВНИ РАД

 

КОТОР ВАРОШ, 15. ЈУНА /СРНА/ - Марко Шелић Марчело, познати репер и писац, промовисао је у Котор Варошу свој књижевни рад.

 

Говорећи о односу друштва према култури, Шелић је рекао да све државе бивше Југославије морају схватити да се ова област мора "његовати као биљка".

"У друштву на књижевност и културу гледају као на нешто што није профитабилно одмах и зато сви избегавају да им то буде животни позив. Због тога се и све своди на мукотрпан рад појединца, који мора све око себе буквално вући за рукав да би нешто постигао", сматра Шелић.

Он каже да је садашњег савременог читаоца потребно "очарати" у првих 20 странице књиге.

"Зато се трудим да се у сваку књигу, песму, албум или причу унесем максимално и урадим сав посао најбоље што могу у том тренутку. Тада сам сигуран да то могу да покажем људима", сматра Шелић.

Он је истакао да би се трећа књига трилогије "Малтерего" пред читаоцима требала наћи крајем ове године.

Популарни репер је до сада објавио неколико музичких албума, а као хитови су се издвојили "Кућа на промаји", "Шарада", "Позориште", "Нови Вавилон", "Синдром пепељуге" и многе друге.

Његова прва објављена књига је роман "Заједно сами", затим објављује збирку кратких прича "О људима, псима и мишевима". Поред тога објављивао је велики број колумни и кратких прича у разним новинама.