ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/06/2019

ОПШTИНА СЛАВИ КРСНУ СЛАВУ УПРКОС ПОПЛАВИ

 

КОСTАЈНИЦА, 17. ЈУНА /СРНА/ - Костајница данас наставља обиљежавање крсне славе општине - Силазак Светог Духа на апостоле, упркос поплави која је погодила ову локалну заједницу, рекао је Срни начелник ове општине Драго Бундало.

 

Бундало је са сарадницима, у присуству бројних званица, положио вијенце на спомен-обиљежја борцима погинулим у отаџбинском рату и НОР-у у градском парку.

"Ми смо позвали госте и одлучили смо да славимо славу, није било људских жртава и нема разлога да се крсна слава не обиљежи. Наравно да нам је тешко, али прислужићемо свијећу и прославити славу према обичајима", истакао је Бундало.

Он је рекао да су у Костајницу дошли припадници Републичке управе Цивилне заштите и надлежне службе процјењују и санирају штету, те чисте улице.

Бундало је додао да је данас разговарао са предсједником Владе Српске Радованом Вишковићем и да му је премијер обећао помоћ Владе.

Према његовим ријечима, регулација доњег дијела рјечице Tавија спријечила је катастрофу већих размјера.

"Рјечица Tавија у горњем дијелу мало се излила, док је у доњем дијелу примала воду. Проблем су биле воде са стране и данас, кад анализирамо стање, питамо се шта би било да нисмо урадили ову регулацију, а било би страшно", нагласио је Бундало.

Он је поновио да је активирано више клизишта на подручју општине и да је најопасније клизиште код породице Петровић у селу Петриња, које угрожава стамбени објекат.

"Ми смо данас посјетили локацију тог клизишта, али не смијемо ништа радити. Ангажовали смо институт да уради анализу тла и да предложи мјере санације", навео Бундало.

Начелник општине Костајница рекао је да је регионални пут Костајница-Приједор у Палијином јарку непроходан и да су радници предузећа "Приједорпутеви" на терену, а становништво може да користи алтернативни правац преко Гумњана.

Из предузећа "Комунално" данас је саопштено да вода из градског водовода није исправна за пиће. Снабдијевање електричном енергијом је уредно.

Јако невријеме са обилном кишом и грмљавином синоћ је захватило општину Костајница, излиле су рјечице Tавије и Бубњарица и сви мањи потоци, шахтови нису могли да приме огромне количине кише, а градским улицама текле су бујице воде и блата.

Због временских неприлика отказан је и концерт пјевача народне музике Јована Перишића који је био планиран синоћ поводом прославе крсне славе општине Костајница.