ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија17/06/2019

САРАДЊА СРПСКЕ И СРБИЈЕ НА ВИСОКОМ НИВОУ, НАПРЕДУЈУ ПРОЈЕКТИ

 

БАЊАЛУКА, 17. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас током разговора са предсједником Владе Србије Аном Брнабић да је институционална сарадња Српске и Србије на изузетно високом нивоу, те изразила задовољство због тога да заједничке пројекте реализују предвиђеном динамиком.

 

Цвијановићева је на састанку, којем је присуствовао и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, навела да је подршка Србије, као најзначајнијег економског партнера и ослонца за очување и јачање Српске, видљива у бројним општинама, кроз реализацију великог броја комуналних и инфраструктурних пројеката које финансира Србија.

Она је, у име грађана и институција Српске, захвалила руководству Србије на конкретним облицима сарадње и подршке, те истакла да Српску и Србију вежу чврсти политички и економски односи уз висок ниво разумијевања.

Иа Бироа за односе са јавношћу предсједника Републике Српске је саопштено да су Цвијановићева и Брнабићева изразиле задовољство због тога да је готово у свим областима друштвеног живота постигнут напредак у међусобним односима, у складу са Споразумом о специјалним паралелним везама.

Оне су истакле да је неопходно даље јачање веза на институционалном, економском, културном и образовном плану.

На састанку у Бањалуци је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Српској, БиХ и региону, као и реализацији заједничких пројеката из различитих области.