ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво17/06/2019

УМИЧЕВИЋ: ШУМАН ЗЛОУПОТРЕБЉАВА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ И ПРАВИ ЛИЧНУ ПРОМОЦИЈУ

 

БАЊАЛУКА, 17. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Рукометног савеза БиХ Маринко Умичевић честитао је данас играчима и стручном штабу рукометне репрезентације БиХ, те члановима Управног одбора савеза на првом пласману на Европско првенство, али и упозорио да селектор Билал Шуман злоупотребљава позицију и од великог успјеха прави личну промоцију.

 

Умичевић је истакао да посебну захвалност за успјех заслужују чланови Управног одбора Рукометног савеза БиХ Асим Шахман и Војислав Рађа, који су били задужени за репрезентацију.

"Они су уложили већи напор чак и од рукометаша на терену. Управни одбор је заслужан што је БиХ уопште могла играти квалификације", истакао је Умичевић.

Према његовим ријечима, селектор Шуман, који нема ни уговор са репрезентацијом, организује дочек у својој режији и поручује да му не треба нико из Управног одбора.

"То је неприхватљиво, јер он уговара пријем у Влади Кантона Сарајево, која од почетка квалификација није дала ни фенинг за репрезентацију, већ само обећања. Tо је злоупотреба репрезентације и тражићу његову одговорност за такво понашање. Шуман не дозвољава да имамо економа, спортског директора и тим који би бринуо о репрезентацији, већ нам само прави проблеме, понаша се као да је он менаџер и као да је то његова приватна прћија, што је неприхватљиво и за сваку осуду и тражићу његову одговорност", поручио је Умичевић.

Он је подсјетио да је Управни одбор наслиједио расуло, да Рукометни савез БиХ није имамо пореског броја и печата, а да је дуг износио неколико милиона КМ.

"Рукометни савез је регистрован 2017. године, а уписан је 2019. године у регистар Министарства цивилних послова. Везаних руку, али уз велики труд и залагање смо успјешно завршили Премијерлигу и Куп БиХ, омладинске лиге и пласирали се на Европско првенство. Праве борбе нас тек очекују и на спортском плану и на плану реорганизације Рукометног савеза БиХ", навео је Умичевић.

Рукометна репрезентација БиХ побједом на гостовању Чешкој се први пут пласирала на Европско првенство.