ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/06/2019

ДАЧИЋ: КАЗНИТИ НИКЧЕВИЋЕВУ ЗБОГ СРАМНЕ И ХУШКАЧКЕ ИЗЈАВЕ

 

БЕОГРАД, 18. ЈУНА /СРНА/ - Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је хушкачком и срамном изјаву дипломатског представника Црне Горе у Турској Мирне Никчевић која је на свом Фејсбук профилу написала да би запалила Храм Христовог васкрсења у Подгорици и "сва говеда тамо".

 

Дачић сматра да Никчевићева треба да буде санкционисана.

"Ова изјава је хушкачка, непримерена и онај ко је способан да овако нешто каже јавно у 21. веку треба да добије адекватну казну. Да је неки дипломата из Србије рекао да би спалио Црногорце или било кога другог, одмах би скочиле разне организације и осудиле то", рекао је Дачић.

Према његовим ријечима, српске дипломате то никада не би изговориле или, у супротном, не би наставиле каријеру у дипломатији.

"Србија је слободна земља у којој постоји слобода окупљања и овакве претње много говоре и о земљи одакле је дипломата", изјавио је Дачић за "Курур".

Савјетник црногорског амбасадора у Турској Мирна Никчевић написала је на свом налогу на друштевној мрежи "Фејсбук", поводом Тројичинданског сабора који је одржан пред Саборним храмом Христовог васкрсења у Подгорици, да би запалила ту цркву, те изнијела увреде на рачун окупљених вјерника.

Митрополија црногорско-приморска је у суботу, 15. јуна, организовала Тројичиндански сабор пред Саборним храмом Христовог васкрсења у Подгорици с циљем да се у заједничкој молитви православних вјерника пошаље јасна порука да је једини прави пут - пут богољубља и братољубља.

Сабор је сазван у знак протеста због предложеног закона о слободи вјероисповијести који предвиђа одузимање имовине, односно храмова, Српске православне цркве у Црној Гори.