ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика18/06/2019

САСТАНАК ДОДИКА И ОРБАНА У 11.30, КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА НОВИНАРЕ У 13.40

 

БАЊАЛУКА, 18. ЈУНА /СРНА/ - Састанак српског члана и предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорад Додик и премијера Мађарске Виктора Орбана у Будимпешти почеће у 11.30 часова.

 

Свечани дочек Додика биће организован у 11.20 испред Орбанове резиденције.

Састанку ће присуствовати и савјетник за спољну политику предсједавајућег Предсједништва БиХ Ана Тришић Бабић и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.

У 12.00 часова биће уприличен радни ручак, а након ручка, у 13.40 часова предвиђена је конференција за новинаре Додика и Орбана, преноси РТРС.

Додик је раније најавио да ће са Орбаном разговарати о привредној сарадњи, те да је циљ да привуче што већи број инвеститора из Мађарске.

Он је оцијенио да Орбан несумњиво има велику подршку у Мађарској што се могло видјети на европским изборима, те да ће бити занимљиво чути каква је његова процјена како ће се развијати односи у ЕУ, јер је један од њених водећих лидера.

"Желим да упознам Орбана о ситуацији у БиХ. Он је један од најважнијих актера европске политике у овом тренутку", рекао је Додик, који борави у тродневној посјети Мађарској.