ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво18/06/2019

ПРЕДСТАВЉЕН АДРЕСНИ РЕГИСТАР ОПШТИНЕ

 

ПРЊАВОР, 18. ЈУНА /СРНА/ - Директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове /РУГИПП/ Босиљка Предраговић рекла је данас у Прњавору да је око половине локалних заједница у Републици Српској успоставило Адресни регистар.

 

Предраговићева је истакла да се, захваљујући Влади Шведске, донаторски пројекат ЦИЛАП успјешно остварује и завршава и у осталим општинама.

"Успостављање Адресног регистра је од великог значаја за грађане јер више неће постојати кућни бројеви под ознаком `бб`, имаћемо тачне адресе са бројевима, а омогућићемо и институцијама да лакше буду на услузи грађанима у пружању својих сервиса, од Хитне помоћи, доставе поште, одређених пописа становништва, истраживања", каже Предраговићева.

Она је подсјетила да је РУГИПП надлежан за вођење и одржавање централног Адресног регистра у који се у дигиталном облику достављају сви подаци Адресних регистара које воде локалне заједнице.

РУГИПП је представио данас у Прњавору Адресни регистар ове општине, у оквиру реализације ЦИЛАП пројекта за унапређење земљишне администрације у БиХ.

Начелник општине Прњавор Дарко Томаш изразио је задовољство што се ова локална заједница нашла међу првих двадесетак које су у потпуности успоставиле Адресни регистар.

"Увјерен сам да ће ово бити од помоћи како грађанима тако и општинским службама и предузећима у пружању одрђених услуга", рекао је Томаш.

Општина Прњавор тренутно има око 17.600 адресних бројева.