ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Специјални сервиси 03/07/2019

НАКОН ДЕВЕТ ГОДИНА БРАКА - ТРОЈКЕ!

 

А, колика је радост и срећа задесила брачни пар из Милића може да илуструје и податак да су принову дочекали након пуних девет година брака и четири процеса вантјелесне оплодње, од којих су три обављена у Републици Српској, а посљедњи, четврти, у Новом Саду

 

Приредио: Горан ПЕРИЋ

МИЛИЋИ, 3. ЈУЛА /СРНА/ - Прве тројке у овој години у Републици Српској родила је Милићанка Борка Марковић, професор разредне наставе у Основној школи "Алекса Јакшић" у Милићима.

Срећна мајка је у понедјељак, 1. јула, на Клиници за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ у Бањалуци родила три здраве бебе - двије дјевојчице и дјечака који се са мајком тренутно налазе у породилишту.

Њихов скори долазак у Милићима са настрпљењем очекују отац Страхиња и бројна фамилија, који су већ припремили дочек милићким тројкама и мајци Борки, а, ако Бог да, биће и славља - како то и приличи оваквом догађају.

Мајка Борка је Срни рекла да је пород царским резом у УКЦ-у обавио љекар Јовица Ивић, бебе су још на полуинтензивној њези, али су добро.

"Бебе су близу мене, али због болова још нисам у прилици да одем и да их видим", каже мајка.

Она је у УКЦ-у била смјештена од 8. марта, а бебе су рођене након 33 недјеље и пет дана трудноће.

"Знала сам да носим три бебе, па је, самим тим, трудноћа од почетка третирана као висо коризична. Али, уз пратњу и пажњу свих љекара у Клиничком центру, трудноћа је протекла без компликација", објашњава Борка.

Она истиче да дугује и велику захвалност колегама са посла, од којих је увијек имала велику помоћ и подршку.

Срећан је и отац Страхиња што се након толико ишчекивања и наде, њихов сан остварио.

"Прво радовање, па још тројке", поносно каже отац, који је запослен у милићкој пословници Фонда здравственог осигурања /ФЗО/ Републике Српске.

Он је већ одлучио да избор имена које ће бебе носити препусти мајци, јер је она, како каже, поднијела највећи терет.

Отац Страхиња истиче да су се унучадима обрадовали и његови и Боркини родитељи.

"Било је и суза када смо им јавили. Вјерујем да ће нам они бити од велике помоћи", каже Страхиња.

Он наводи да су велику помоћ за финансирање вантјелесне оплодње имали од општине Милићи и додаје да намјерава да се и писаним путем захвали локалној управи.

Начелник општине Милићи Момир Лазаревић наглашава за Срну да је одлука о финансијској помоћи за вантјелесну оплодњу, коју је донијела Скупштина општине, плод настојања локалне власти да подржи раст наталитета у овој локалној заједници.

"Веома сам радостан што је наша подршка уродила плодом и хвала Богу што имамо троје новорођене дјеце", истиче Лазаревић.