ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Хроника16/07/2019

ТУЖИЛАШТВУ ПРЕДАТА ТРОЈИЦА УХАПШЕНИХ ЗБОГ ПРОИЗВОДЊЕ ДРОГЕ

 

БАЊАЛУКА, 16. ЈУЛА /СРНА/ - Три лица од четворо ухапшених у полицијској акцији на подручју Бањалуке у којој су пронађене двије лабораторије за производњу дроге сканк, данас су предата Окружном јавном тужилаштву у овом граду.

 

Тројица ухапшених су нешто прије 18.30 часова предати Окружном тужилаштву након што су полицијски службеници Управе Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске за организовани и тешки криминалитет над њима завршили криминалистичку обраду.

Очеује се да ће четврти ухапшени бити накнадно предат Окружном тужилаштву.

Тужилац ће послије саслушања осумњичених одлучити да ли ће предложити да им буде одређен притвор.

У акцији "Уникат" коју су под надзором под надзором Окружног јавног тужилаштва, а уз асистенцију Полицијске управе Бањалука извели полицијски службеници Управе МУП-а Републике Српске, ухапшена су лица чији су иницијали Н.Д, С.Ш, Д.Д. и Т.Д.

Начелник Одјељена за односе са јавношћу МУП-а Републике Српске Мирна Миљановић рекла је да су осумњичени "сканк" дистрибуисали у земље Европске уније, као и да у једној од пронађених лабораторија има између 900 и 1.000 комада трске те дроге.

"Полицијски службеници заплијенили су око 70.000 КМ у разним валутама од четворице ухапшених у акцији на подручју Бањалуке у којој су пронађене двије лабораторије за производњу дроге сканк", рекла је она Срни.

Миљановићева је истакла да је из једне од лабораторија одузето 33.750 евра, 2.200 швајцарских франака и 180 КМ, те да је пронађено и око 900 трски дроге "сканк".

Код ухапшеног лица чији су иницијали С.Ш. пронађена је и аутоматска пушка, пиштољ, експлозив и фалсификовани документи због чега ће против њега бити поднесен извјештај за недозвољену производњу и промет дроге, недозвољен промет оружја и минско-експлозивних средстава и фалсификовање.

Према незваничним информацијама, ријеч је о Санелу Шеранићу, осумњиченом да је вођа криминалне групе која је на подручју Бањалуке имала двије лабораторије за производњу сканка, које је пронашла полиција.

Срна незванично сазнаје да су ухапшени Санел Шеранић, Ненад Драгишић, Деан Ђајић и Данијел Трнинић, а осумњичени су да су дрогу дистрибуисали у земље Европске уније.

Полицијски службеници Управе МУП-а Републике Српске за организовани и тешки криминалитет извели су под надзором Окружног јавног тужилаштва, а уз асистенцију Полицијске управе Бањалука на ширем подручју Бањалуке акцију кодног назива "Уникат" у оквиру које су на различитим локацијама пронашли двије лабораторије за производњу сканка и ухапсили четири особе.