ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Економија19/07/2019

ПОТРЕБНО УРАДИТИ АКЦИОНИ ПЛАН КЛАСТЕРА "КРАЈИНА"

 

МРКОЊИЋ ГРАД, 19. ЈУЛА /СРНА/ - У Мркоњић Граду данас је одржан први састанак Управног одбора кластера "Крајина" на коме су дефинисане наредне активности у вези са израдом Акционог плана.

 

Николина Јурић, из Ресора за пружање стручних услуга у пољопривреди при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, рекла је новинарима да је циљ ових састанака да се уради Акциони план кластера за наредне три године.

"Важно је да видимо са чим располажемо, којим производима и капацитетима", истакла је Јурићева.

Власник фирме "Природно биље Бањалука" Небојша Кустурић нагласио је да је у пољопривреди важно удруживање, те да треба радити на брендирању производа.

"Потенцијал ових крајева је огроман, али мали произвођачи сами не могу да ураде много, тако да је важно заједничко дјеловање", рекао је Кустурић.

Оснивачка скупштина кластера "Крајина" одржана је 12. јула у Шипову, а укључени су представници свих сектора из 12 општина Подручне јединице Бањалука.

Кластер је организован уз помоћ ИФАД пројекта "Смањење сиромаштва на селу", а у њега су укључена предузећа, задруге, удружења, представници Ресора за пружање стручних услуга Министарства и представници Пољопривредног факултета.