ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Друштво19/07/2019

ПРИКУПЉЕНО 90.000 ЕВРА ЗА ГРАДЊУ ДНЕВНОГ ЦЕНTРА "ПОДРЖИ МЕ"

 

КОСОВСКА МИTРОВИЦА, 19. ЈУЛА /СРНА/ - За изградњу Дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици данас је 5.000 евра донирало предузеће "Рад 028" из Звечана са којом је до сада прикупљено 90.000 евра или скоро трећина потребних средстава за пројекат укупне вриједности 280.000 евра, саопштено је из Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

 

У саопштењу се наводи да је ово, послије "Tелекома Србије", друга донација неког предузећа или институција из Србије.

Из Одбора захваљују донаторима и свим људима који су стали иза идеје о градњи Дневног центра који ће по заврштеку градње бити предат Удружењу "Подржи ме", које окупља 139 дјеце и младих са потешкоћама у развоју.

Од до сада прикупљених средстава купљен је плац и плаћена израда пројекта.

"Чекамо грађевинску дозволу, надамо се да ћемо је брзо добити и да ће сви имати слуха и морала да овај пројекат што прије васкрсне", истиче се у саопштењу.

Из Одбора подсјећају да је камен темељац положен 26. јуна, на други рођендан Удружења "Подржи ме", и очекују да ће до краја године Дневни центар бити стављен под кров, због чега очекују помоћ цијеле Републике Српске, Владе Српске, Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију и свих хуманих људи.