ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Стање на путевима21/07/2019

ЈУТРОС БЕЗ ГУЖВИ, ТОКОМ ДАНА ОЧЕКУЈЕ СЕ ПОЈАЧАН САОБРАЋАЈ

 

БАЊАЛУКА, 21. ЈУЛА /СРНА/ - На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ јутрос нема гужви, али се током дана очекује појачана фреквенција возила, па се возачима савјетује да буду опрезни, да избјегавају претицања и да поштују ограничење брзине, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

 

Због високе дневне температуре препоручује се да се дужа путовања планирају у раним јутарњим или касним поподневним часовима.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су на путним правцима на којима се изводе радови, а режим вожње регулише постављена саобраћајна сигнализација.

Измјене саобраћаја актуелне су на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта у Гламочанима, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Режим саобраћаја због радова је измијењен на путевима на подручју општине Модрича, дионицама магистралних путева Модрича-Вукосавље, Котор Варош-Ободник, Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Tрново, Билећа-Подосоје, Добој-Пољице, те на регионалним путним правцима Обудовац-Лончари и Шековићи-Цапарде.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике.

Због покретања клизишта саобраћај је потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Tрну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

У Бањалуци ће од данас до 4. августа због манифестације "Љето на Врбасу 2019" на мосту "Патре" /Градски мост/, обалама ријеке Врбас код моста, плажи испред дворане Обилићево, плажи Абација и плажи код Зеленог моста бити обустављен саобраћај.

Обустава саобраћаја данас ступа на снагу у 9.00 часова, а трајаће до 17.30 часова. Возила неће моћи пролазити на дијелу Улице Цара Лазара - једном /источном/ саобраћајаном траком од кружног тока до Градског моста, преко Градског моста и у Улици Патре, од Градског моста до кружног тока.

За вријеме обуставе саобраћај ће се одвијати западном коловозном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

У Бањалуци ће до краја овог мјесеца бити измијењен саобраћај због радова у Његошевој улици, на раскрсници са Купрешком улицом.

Током љетног периода, односно до 2. септембра, у Бањалуци ће сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица Краља Петра Првог Карађорђевића, од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити претворена у пјешачку зону.

На подручју ФБиХ радови се одвијају на магистралном путу Зеница-Немила кроз тунел Врандук два, гдје возила пролазе наизмјенично, једном траком.

Због повремено појачаног промета возила током дана, на овој дионици могуће је формирање дужих колона у оба смјера. На обилазници кроз насеље Tетово, регионалним путем Немила-Tетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.