ВИДЕО сервис
Све вијести

Најновије вијести

Политика13/08/2019

РЕЗОЛУЦИЈЕ САВЈЕТА БЕЗБЈЕДНОСТИ - ДОКАЗ ИНКВИЗИТОРСКОГ ПОНАШАЊА ПРЕМА СРБИМА

 

БЕОГРАД, 13. АВГУСТА /СРНА/ - Аутор недавно објављеног Зборника резолуција Савјета безбједности УН Миливоје Иванишевић изјавио је да та књига представља подсјетник на инквизиторско понашање и злочине које је УН учинила према Србима деведесетих година прошлог вијека, укључујући и онај најмонстуознији - када су бањалучким бебама одузели право на кисеоник и живот.

 

"У ствари, учинили су нешто најсуровије што су могли. Одузели су им право на дисање. Замислите да одузмете ваздух човечанству, а тим бебама је одузето право да дишу. То је директан злочин УН и Савета безбедности", рекао је Срни Иванишевић који је и директор Института за истраживање српских страдања у 20. вијеку.

Он је навео да књига садржи преводе свих 97 резолуција које је Савјет безбједности УН донио током ратних сукоба на простору бивше Југославије, те да свака на свој начин говори о некоректном односу и различитом третману УН према Србима у односу на друге народе.

"Када Срби нешто ураде прете нам санкцијама и стално су претње и кажњавања, а када други ураде, кажу није добро... Једино су нама Србима претње, а другима су биле само благе школске опомене", рекао је Иванишевић.

Он је додао да је лично заинтересован да припреми зборник који би садржавао само 32 резолуције које се односе на БиХ, а које садрже низ некоректних, непринципјелних и лажних оптужби за Сребреницу.

Према његовим ријечима, овај зборник био би послат свим дипломатским представништвима БиХ у свијету.

"То би био наш допринос борби за истину и доказ да су УН за вријеме рата на простору БиХ и бивше Југославије уопште биле инструмент политике САД и Запада", нагласио је Иванишевић.

Он је подсјетио да је недавно из штампе изашла и његова књига "Сага о Сребреници" која садржи до сада необјављене документе и може бити важан извор за све који се темом Сребренице желе бавити чињенично и непристрасно.